Dekomprimering

Bli fossilfri med biogas från gasflak och en dekomprimeringsenhet

Bli fossilfri med biogas oavsett tillgång till gasnät

Det finns en växande efterfrågan från industrier att övergå till hållbara lösningar, och för många industrier innebär det en övergång från exempelvis oljeeldning till fossilfri biogas. Biogas är en förnybar energikälla som produceras genom anaerob nedbrytning av organiskt material och har flera fördelar. Den bidrar till minskade klimatpåverkande utsläpp, är en lokal energikälla och stöder den cirkulära ekonomin genom att återvinna avfall och gödsel.

Även industrier som inte har tillgång till stamnätet eller ett lokalt biogasnät kan övergå till biogas. Detta görs möjligt genom att använda mobila gasflak som fylls med biogas. Eftersom ett fyllt gasflak kan ha ett tryck på upp till 250 bar och industriella brännare oftast kräver ett tryck på mindre än 4 bar, har vi utvecklat en dekomprimeringsmodullösning.

Dessa dekomprimeringsenheter kan skräddarsys i storlek och kapacitet efter det förväntade gasflödet. Under dekomprimeringsprocessen minskar den endotermiska energin i gasen, vilket gör den mycket kall. Vår dekomprimeringsenhet säkerställer att gasen dekomprimeras stegvis med en kontrollerad uppvärmning mellan varje tryckregleringssteg.

Vi erbjuder containerlösningar i storlekar från 10 upp till 40 fot som innehåller ett separat el- och pannrum samt gasregleringsutrymme. För uppvärmningen kan vi, beroende på behov, välja mellan en el- eller biogaspanna. Detta innebär att industrin kan få tillgång till en anpassad och hållbar lösning för sitt energibehov, oavsett tillgång till biogasnät.

Biogas dekomprimering biomethane decompression unit fossilfree energy
Vi har utvecklat biogas dekomrimerings moduler som möjliggör en smidig övergång till fossilfri biogas, även för dem utan tillgång till gasnät.

Exempel på tidigare levererade dekomprimeringsenheter

Här följer några exempel på dotterstationer som Processkontroll Green Technology har levererat genom åren. Dessa stationer återspeglar vår erfarenhet och vårt engagemang för att erbjuda skräddarsydda och effektiva lösningar för våra kunder. För att se en mer komplett lista över våra anläggningar, vänligen besök vår referenssida.

För ytterligare information om något av dessa projekt, eller om du är intresserad av att veta mer om hur vi kan erbjuda en lösning som passar just dina behov, tveka inte att kontakta oss.

Gastankstation för komprimerad biogas CBG Bio-CNG biometan fordonsgas Biomethane filling station dotterstation tanka var du vill
Med en dotterstation i kombination med våra mobila gasflak möjliggörs friheten att placera din fordonsgastankstation var du vill.

Dotterstation i Tingsryd: Klimatsmart och flexibel 

Denna dotterstation i Tingsryd är en av ett tiotal gastankstationer som vår kund Småländska Bränslen har köpt av oss. Genom att använda denna lösning kan biogasanläggningar effektivt distribuera biogas till områden där det inte finns någon direkt tillgång till gasledningar. Kombinationen av dotterstationer, mobila gaslager och moderstationer gör det möjligt för företag som Småländska Bränslen att erbjuda klimatsmarta och flexibla energilösningar till kunder på en rad olika platser.

Dotterstationen i Tingsryd underlättar tillgången till biogas för både företag och privatpersoner, vilket bidrar till en mer hållbar och miljövänlig transportsektor i regionen. Genom att investera i dessa tankstationer visar Småländska Bränslen sitt engagemang för att främja grön energi och klimatvänliga lösningar.

Om du vill veta mer om dotterstationer eller hur dessa kan passa in i din verksamhet eller ditt område, är du välkommen att kontakta oss för mer information.

Gasum CBG-dotterstation i Tavastehus för bilar och bussar 

Processkontroll Green Technology levererar en biogastankstation i Tavastehus åt Gasum. Belägen i ett vackert vinterlandskap, förses dotterstationen med biometan via två mobila gasflak och har två dispensrar.

Eftersom ett lokalt bussbolag kommer att använda stationen för tankning av ett tiotal biogasbussar, kombinerar stationen en dispenser för vanlig gasbilstankning samt ett större munstycke för busstankning. Detta gör det möjligt att tillgodose både bilar och bussar med klimatsmart och förnybar fordonsgas.

Gasum CBG-stationen i Tavastehus är ett exempel på hur framtidens hållbara energilösningar kan se ut och hur företag som Processkontroll Green Technology och Gasum arbetar för att erbjuda förnybara och klimatsmarta alternativ till fossila bränslen. Genom att erbjuda biogastankstationer för både bilar och bussar blir det enklare och mer tillgängligt för fler att välja miljövänliga transportalternativ.

För mer information om biogastankstationer och hur de kan passa din verksamhet eller ditt område, kontakta oss gärna.

Dotterstation Tavastehus
Dotterstationen i Tavastehus är en av många stationer med vilka Gasum möjliggör tankning av biogas även utanför det finska gasnätet.

Användningsområde

Distribuera ut gas i det lokala gasledningsnätet

Med gasflak och en dekomprimeringsenhet kan en industri förses med fossilfri biogas. I dekomprimeringen sänks trycket från 250 bar till ert behov.

Ett lokalt gasledningsnät för industri och hushåll använder ett normalt ledningstryck på 4 bar och i mobila gaslager för fordonsgas har man ett tryck på upp till 250 bar.

I syfte att ta vara på all inköpt gas från mobila gaslager, har vi konstruerat och byggt ett system för att tömma och dekomprimera det höga trycket i de mobila gaslagren för att därefter kunna distribuera ut det i det lokala gasledningsnätet. Det gör vi genom att bland annat förvärma gasen och reglera ner trycket till 4 bar.

Aktuellt

Fler nyheter

Ny Biogas Tankstation Levererad till Lyse

March 2023
Vi på Processkontroll Green Technology är stolta över att ha levererat en ny CBG biogas tankstation till Norska Lyse i Stavanger regionen.

Ny biogas dekomprimering steker köttbullar fossilfritt

March 2023
Våra mobila gasflak fylls med biogas och dekomprimeringsenheten sänker trycket för användning i olika applikationer. Vi har nyligen driftsatt en mindre dekomprimeringsenhet som kommer att användas för att steka köttbullar med fossilfri biogas!

Ny tankstation för flytande och komprimerad fordonsgas i Luleå

Mars 2023
Igår invigdes Gasums nya tankstation för flytande och komprimerad biogas i Luleå kommun. Vi är tacksamma för det upprepade förtroendet att även få leverera denna LBCG-station till Gasum efter syskonstationen i Ålesund tidigare i vintras.

Använd LBG boil-off istället för att kyla ner med LIN

Februari 2023
Använd LBG Boil-off istället för att kyla ner med LIN (flytande kväve). Vi installerade en vår egen utvecklade boil-off lösning på en befintlig LBG tankanläggning åt Air Liquide Skagerak i Gardermoen.

Ny LCBG-station i Ålesund Norge

Januari 2023
Vi är stolta över att ha levererat ännu en fordonsgastanksstation för flytande och komprimerad biogas till Gasum i Ålesund, Norge. Denna station kommer att bidra till fossilfria transporter med biogas som kan tankas både som flytande BioLNG och som komprimerad CBG.

Avklarad 5-års garantibesiktning bussdepot Fredriksdal

Januari 2023
Vi avslutar projekt med godkända garantibesiktningar hela tiden … men denna vill vi ändå nämna då bussdepån Fredriksdal i Hammarbysjöstad blev ett extra fantastisk projekt med extrema krav på snabbfylllnig av biogasbussar.