Biogastankställe dotterstation i Flen

Tillbaka

Invigning av vår nya biogastankstation i Flen

Januari 2022

Idag den 28:e januari invigdes Flens första biogastankställe som möjliggör för kommunen att köpa in klimatvänliga biogasbilar och förhoppningen är att även privatpersoner och företag följer efter. Vi är glada över att fått det upprepade förtroendet av Sörmlands Vatten och Avlopp att efter stationen i Katrineholm även få leverera denna dotterstation med en publik dispenser och två mobila gaslager som möjliggör att kunna tanka fossilfritt med lokalproducerad biogas i Flens kommun.

I inbjudan till invigningen skriver BioDriv Öst att beslutet om att investera i ett tankställe för biogas redan togs 2018. Med hjälp av Naturvårdsverkets bidrag Klimatklivet jobbade Flens kommun sedan vidare tillsammans med Sörmland Vatten för att tankstället skulle bli verklighet. ”Det nya biogastankstället är en viktig pusselbit i arbetet för att ställa om till en fossiloberoende fordonsflotta. Tankställets placering gör det enklare att köra på ett förnybart lokalproducerat drivmedel i hela Sörmlands län, vilket skapar många samhällsnyttor och bidrar till en attraktivare region. Omställningen till bland annat elfordon har redan börjat och biogasfordon är fortsatt viktiga för att kunna ställa om snabbare och mer”, säger Björn Isaksson, projektledare för Fossilfritt 2030 och drivmedelsstrateg på samverkansorganisationen BioDriv Öst.

I invigningsinbjudan citeras även Fredrik Karlsson på Flens Glas som är en lokal företagare som valt att satsa på biogasfordon. ”Jag valde biogas för att det är ett bra val för miljön och jag läste att de skulle öppna en tankstation. Jag hade nog inte valt att köpa en biogasbil om det inte gick att tanka i Flen”, säger Fredrik som hoppas att fler företagare väljer att byta till biogas.

Här även ett inlägg på SR om nya biogasmacken i Flen. 

 

Aktuellt

Fler nyheter

Gasum LCBG-station för flytande och komprimerad biogas

https://www.youtube.com/watch?v=6h4WAa1baFI Januari 2024 Den senaste tiden har vi sett en betydande framsteg inom området för fossilfria tunga transporter, mycket tack vare att ledande aktörer som Scania och Volvo lanserat nya, starkare lastbilar som drivs med flytande biogas. Dessa fordon kan nu klara upp till 160 mil fulllastade – helt fossilfritt. Det är en utveckling som […]

Välkommen Bo Axelsson som ny VD

Januari 2024
Bo Axelsson tar över som VD för Processkontroll Green Technology för att ytterligare stärka vår position som Nordens ledande leverantör av tankstationer, infrastruktur och service för gröna energigaser.

Ett händelserikt 2023

December 2023
Processkontroll Green Technology avslutar ett framgångsrikt år präglat av utveckling och innovation. Trots utmaningar som avskaffad skattefrihet för biogas har vi levererat många biogasstationer och lanserat en ny kompressor, nått milstolpar med mobila biogasflak och stöttat industrin i övergången till fossilfria alternativ.

Tre nya biogastankstationer i Småland

December 2023
Vi är stolta över att presentera våra senaste projekt i samarbete med Småländska Bränslen. Genom etableringen av tre nya #CBG-stationer för komprimerad #biometan underlättar vi ytterligare för #fossilfria transporter i Småland.

Fossilfri cementproduktion hos Heidelberg Materials med biogas

November 2023
Under hösten har vi framgångsrikt installerat en skräddarsydd dekomprimeringsenhet för Heidelberg Materials i Oslo, vilket stöder deras strävan efter CO2-neutral cementproduktion genom användning av fossilfri biogas.

Ny dekomprimeringsmodul till Biokraft Södertörn

November 2023
Processkontroll Green Technology har nyligen slutfört installationen och drifttagningen av en dekomprimeringsenhet för Biokraft, belägna i Södertörn.