Biogastankställe dotterstation i Flen

Tillbaka

Invigning av vår nya biogastankstation i Flen

Januari 2022

Idag den 28:e januari invigdes Flens första biogastankställe som möjliggör för kommunen att köpa in klimatvänliga biogasbilar och förhoppningen är att även privatpersoner och företag följer efter. Vi är glada över att fått det upprepade förtroendet av Sörmlands Vatten och Avlopp att efter stationen i Katrineholm även få leverera denna dotterstation med en publik dispenser och två mobila gaslager som möjliggör att kunna tanka fossilfritt med lokalproducerad biogas i Flens kommun.

I inbjudan till invigningen skriver BioDriv Öst att beslutet om att investera i ett tankställe för biogas redan togs 2018. Med hjälp av Naturvårdsverkets bidrag Klimatklivet jobbade Flens kommun sedan vidare tillsammans med Sörmland Vatten för att tankstället skulle bli verklighet. ”Det nya biogastankstället är en viktig pusselbit i arbetet för att ställa om till en fossiloberoende fordonsflotta. Tankställets placering gör det enklare att köra på ett förnybart lokalproducerat drivmedel i hela Sörmlands län, vilket skapar många samhällsnyttor och bidrar till en attraktivare region. Omställningen till bland annat elfordon har redan börjat och biogasfordon är fortsatt viktiga för att kunna ställa om snabbare och mer”, säger Björn Isaksson, projektledare för Fossilfritt 2030 och drivmedelsstrateg på samverkansorganisationen BioDriv Öst.

I invigningsinbjudan citeras även Fredrik Karlsson på Flens Glas som är en lokal företagare som valt att satsa på biogasfordon. ”Jag valde biogas för att det är ett bra val för miljön och jag läste att de skulle öppna en tankstation. Jag hade nog inte valt att köpa en biogasbil om det inte gick att tanka i Flen”, säger Fredrik som hoppas att fler företagare väljer att byta till biogas.

Här även ett inlägg på SR om nya biogasmacken i Flen. 

 

Aktuellt

Fler nyheter

Ny dekomprimeringsmodul till Biokraft Södertörn

November 2023
Processkontroll Green Technology har nyligen slutfört installationen och drifttagningen av en dekomprimeringsenhet för Biokraft, belägna i Södertörn.

Uppgradering av PLC-styrningen i Bussdepå

Oktober 2023
Vi är stolta över att den framgångsrika uppgraderingen av PLC-systemet och mjukvaran i Frihamnen Stockholm Bussdepå, en vital förnyelse som säkerställer toppmoderna lösningar för effektiv och pålitlig drift av en av Nordens största biogasbussdepåer.

Biogas – ett ljus i mörkret

Oktober 2023
Vi hjälpte Örebro kommun att piffa upp sin kryogena tank för flytande biogas med RGWB-belysning.

Stort uppgraderingsprojekt av mobila gasflak från annan tillverkare

September 2023
Nu har vi genomfört den första uppgraderingen inom ramen för ett långvarigt projekt på 120 mobila gasflak där vi genomför betydande uppgraderingar i samband med 10-årsrenoveringen åt Gasum.

Biogasbussdepå i Sarpsborg

Juni 2023
Vår toppmoderna kompressorstation levererar nu ren, fossilfri komprimerad biogas (CBG) till en flotta av cirka 40 biogasbussar via långsamfyllningsramper där bussarna tankas över natt.

Ny Biogas Tankstation Levererad till Lyse

April 2023
Vi på Processkontroll Green Technology är stolta över att ha levererat en ny CBG biogas tankstation till Norska Lyse i Stavanger regionen.