Tillbaka

Modernisering och utökning av tankningsplatser Sobacken

Mars 2022

Under förra veckan fick vi genomföra första etappen i Borås Energi & Miljö:s uppgradering av långsamtankningen med biogas av kommunens sopbilar. Borås Energi och Miljö AB´s fordonspark består av merparten biogasdrivna fordon och i dagsläget finns det 20 platser för långsamtankning av biogas på Sobacken. 
Vi vann upphandlingen för att i ett första steg ersätta den befintliga tankrampen och ser nu framemot att även utöka med ytterligare sexton tankplatser för nya sopbilar som krävs för kommunens nya förbättrade sopinsamlingssystem. Härligt att kunna bidra till en så perfekt cirkulär ekonomi där sopbilarna drivs med en liten av biogasen som produceras utav matavfallet.

Aktuellt

Fler nyheter

Modernisering och utökning av tankningsplatser Sobacken

Mars 2022
Under förra veckan fick vi genomföra första etappen i Borås Energi & Miljö:s uppgradering av långsamtankningen med biogas av kommunens sopbilar.

Viktig satsning på biogasutvecklingen

Mars 2022
Regeringen har beslutat om en biogassatsning. Ökad produktion av biogas spelar en viktig roll för att påskynda energiomställningen, fasa ut fossila bränslen och minska behovet av import av fossila bränslen från Ryssland.

Uppstart av ny Gasum CBG station i Tavastehus

Februari 2022
Förra veckan startade vi upp vår nya CBG-station i Tavastehus åt Gasum. Anläggningen förses med biogas via mobila gasflak och kommer att betjäna både personbilar och ett bussbolag.

Invigning av vår nya biogastankstation i Flen

Januari 2022
Idag invigdes Flens första biogastankställe som vi levererade med en publik dispenser och två mobila gaslager, vilka förses med lokalproducerad biogas och möjliggör för kommunen att köpa in klimatvänliga biogasbilar.

Driftsättning av dekomprimerings-anläggning till Veas

Januari 2022
Förra veckan driftsatte vi en ny dekomprimeringsenhet åt Veas i norska Slemmestad som driver Norges största reningsverk.

ADAC utser gasbilen till vinnare i Ecotest 2021

Januari 2022
Tyska ADAC har testat 112 bilmodeller i sitt Ecotest 2021 och där två gasmodeller och en elbil hamnade på podiet. För oss som jobbar med gröna energigaser kommer det inte som en överraskning att biogasbilarna är minst lika klimatvänliga som elbilar.