Över två decenniers expertis – din trygghet

Vår serviceavdelning, med över två decenniers erfarenhet och specialkompetens, står redo att säkerställa att dina kompressorsystem för biogas och fordonsgastankstationer fungerar optimalt.

Kontakta oss

Vår långa erfarenhet, tillsammans med vår egen design och konstruktion av anläggningar, positionerar oss som ledande inom området. Vi har en förmåga att se bortom de vanliga servicepunkterna, vilket innebär att vi kan erbjuda en mer detaljerad bedömning och överlägsen service för din anläggning, oavsett om det gäller komprimerad eller flytande biogas.

För direktkontakt med våra servicetjänster, vänligen se nummer nedan:

”Tidigare anlitade vi Processkontroll GT främst för kompressorrenoveringar och 500 timmars service. På grund av deras utmärkta arbete har vi nu utökat vårt samarbete till veckorondering av både deras och andra leverantörers anläggningar. Jag är mycket imponerad av deras serviceteknikers kompetens och proaktivitet. De åtgärdar brister direkt, vilket har ökat vår drifttillgänglighet och låtit vårt eget team fokusera på andra viktiga uppgifter.”

   – Martin, Nordic Service Manager, 

Reservdelar

Annika Carlsson
+46 (0)303-72 61 12
service@pkgt.se

Beställning av service

Thomas Hurtig
+46 (0)303-72 61 15
service@pkgt.se

Teknisk support

Per Klockar
+46 (0)303-72 61 11
service@pkgt.se

24/7 Telefonjour för våra avtalskunder

+46 (0)303-72 61 10
service@pkgt.se

Kompressorservice för Fordonsgastankstationer 

Varför välja Processkontroll GT för din gastankstationsservice?

I en värld där hållbarhet och effektivitet är nyckeln, förstår vi vikten av pålitlig och effektiv gastankstationsservice. Med över 20 års erfarenhet i branschen är Processkontroll GT ditt förstahandsval när det gäller kompressorservice.

Vad servar vi?

Utöver våra egenutvecklade gaskompressorer, servar vi primärt alla kompressorer av märkena Bauer, Idro och Pignone. Om du behöver service på andra modeller, tveka inte att kolla med oss. Vi kan troligtvis hjälpa dig.

Reservdelar

För att kunna hjälpa våra kunder att optimera sin driftsäkerhet har vi ett stort lager med reservdelar, med över tusen artiklar. Även om du inte har ett serviceavtal med oss eller om anläggningen inte är byggd av oss, hjälper vi dig gärna med reservdelar till kompressorer, särskilt av märket Idro, där vi även erbjuder optimerade komponenter.

Kompressorskid för gastankstation
Service av gaskompressor

Vilken typ av service erbjuder vi?

Vi på Processkontroll Green Technology är stolta över att kunna erbjuda en omfattande serviceportfölj som täcker både förebyggande underhåll och åtgärdande service. När det kommer till planerat underhåll har vi delat in vår service i tre huvudkategorier:

4000 timmars renoveringar

Dessa renoveringar sker oftast i 4000 timmars driftintervaller. Vid dessa renoveringar gör vi en komplett renovering av kompressorn, där vi demonterar hela kompressorn, byter alla slitagedelar och mäter och kontrollerar kompressorn för att återställa den till nyskick.

500 timmars service

I denna service går vi igenom hela din station i detalj. Vi kontrollerar och byter eller fyller på olja, kylvatten, filter, munstycken, ventiler med mera.

Veckorondering

Syftar till att göra en tillsyn av hela stationen, dränera, upptäcka eventuella läckage eller andra indikatorer på att något inte står rätt till. Med våra fullt utrustade servicebilar kan vi även omgående åtgärda uppkomna problem.

Oavsett vilken typ av service du behöver kan du lita på att vårt team av erfarna tekniker kommer att leverera en service av högsta kvalitet, alltid med ditt företags bästa intresse i åtanke. 

Felsökning & Troubleshooting

Allt vårt förebyggande underhåll är noggrant utformat för att minimera risken för driftstörningar på grund av oförutsedda fel. Genom att regelbundet underhålla och övervaka din utrustning kan vi identifiera och åtgärda potentiella problem innan de blir allvarliga, vilket i sin tur bidrar till en mer stabil och pålitlig drift.

Trots våra bästa ansträngningar kan oförutsedda problem ändå uppstå. I dessa situationer står vårt team av experter redo att hjälpa till. Med vår troubleshooting-service kan vi snabbt diagnostisera och lösa problem, vilket minimerar driftstopp och säkerställer att din verksamhet kan fortsätta som vanligt. Vår prioritet är alltid att återställa din anläggning till full funktion så snabbt och effektivt som möjligt.

Kompressorrenoveringar: Expertis som gör skillnad

På Processkontroll Green Technology har vi specialiserat oss på att renovera en rad olika högtryckskompressorer. Vår expertis sträcker sig över flera märken och typer, vilket gör oss till en pålitlig partner för dina renoveringsbehov.

Varje gaskompressor har sina egna unika egenskaper och utmaningar, men med vår omfattande erfarenhet och expertis kan du vara säker på att din kompressor är i goda händer. Vår prioritet är att återställa din kompressor till dess optimala skick, så att den kan fortsätta att leverera pålitlig och effektiv service för din verksamhet.

Kompressorskid för gastankstation

Hydrauliska kompressorer

På Processkontroll Green Technology har vi över 20 års erfarenhet av att arbeta med hydrauliska kompressorer, vilket har gett oss en unik insikt och expertis inom detta område. Vår stolthet ligger inte bara i att vi har utvecklat våra egna hydrauliska högtryckskompressorer, utan också i vår omfattande erfarenhet av att hantera och renovera och optimera kompressorer från bl.a. Idro Meccanica.

Vår specialanpassade verkstad i Stora Höga är hjärtat av vår renoveringsverksamhet. Här tar vi emot och renoverar hydrauliska kompressorer med största noggrannhet. Varje komponent granskas, varje detalj beaktas. Ofta är det vi själva som har monterat ut och hämtat kompressorn direkt från kundens gaskompressor anläggning. Vi har blivit ett föredraget val för kunder globalt, inklusive uppdrag som att renovera och optimera Idro vätgaskompressorer från Frankrike med vår egen teknologi.

Oavsett ursprung eller modell, när en kompressor lämnar vår verkstad, kan kunderna vara säkra på att den är i toppskick och redo för många fler timmars drift. Vår kombination av teknisk expertis, praktisk erfarenhet och engagemang för kvalitet gör oss till det självklara valet för alla dina hydrauliska kompressorbehov.

Reciprocating kolvkompressorer

På Processkontroll GT har vi en djupgående kunskap om reciprocating kolvkompressorer, särskilt de av märket Cubogas Pignone. Dessa kompressorer är kända för sin robusthet och effektivitet, men kräver också en särskild uppmärksamhet på detaljer vid underhåll och renovering. Vårt team är välutbildat och har den expertis som krävs för att säkerställa att varje komponent renoveras och justeras för bästa möjliga prestanda.

Till skillnad från hydrauliska kompressorer, som ofta kan transporteras till vår verkstad för renovering, är kolvkompressorer oftast inte lika lätta att flytta. Därför genomför vi dessa kompressorrenoveringar direkt på plats. 

Vi förstår vikten av att minimera driftstörningar, och därför planeras varje renoveringsprojekt i tät avstämning med kunden. Vår flexibilitet och engagemang säkerställer att din anläggning fortsätter att fungera smidigt, även under renoveringsprocessen.

Bauer kompressor

Bauer kompressorer

Bauer är ett framstående namn inom kompressorindustrin. På Processkontroll GT är vi inte bara väl förtrogna med dessa kompressorer, utan vi är också officiellt utbildade av tillverkaren själv. Denna särskilda utbildning, kombinerat med vår omfattande erfarenhet, säkerställer att varje Bauer kompressor vi hanterar renoveras och underhålls enligt de högsta standarderna.

Kryogena Högtryckspumpar

I takt med att efterfrågan på mer hållbara energilösningar ökar, har flytande biogas (LBG) blivit en alltmer populär lösning. Vi har anpassat oss till denna förändring genom att inte bara bygga fler anläggningar för LBG, utan också genom att utöka vår expertis och serviceportfölj där kryogena högtryckspumpar spelar en avgörande roll i hanteringen av LBG. 

Aktuellt

Fler nyheter

Ny dekomprimeringsmodul till Biokraft Södertörn

November 2023
Processkontroll Green Technology har nyligen slutfört installationen och drifttagningen av en dekomprimeringsenhet för Biokraft, belägna i Södertörn.

Uppgradering av PLC-styrningen i Bussdepå

Oktober 2023
Vi är stolta över att den framgångsrika uppgraderingen av PLC-systemet och mjukvaran i Frihamnen Stockholm Bussdepå, en vital förnyelse som säkerställer toppmoderna lösningar för effektiv och pålitlig drift av en av Nordens största biogasbussdepåer.

Biogas – ett ljus i mörkret

Oktober 2023
Vi hjälpte Örebro kommun att piffa upp sin kryogena tank för flytande biogas med RGWB-belysning.

Stort uppgraderingsprojekt av mobila gasflak från annan tillverkare

September 2023
Nu har vi genomfört den första uppgraderingen inom ramen för ett långvarigt projekt på 120 mobila gasflak där vi genomför betydande uppgraderingar i samband med 10-årsrenoveringen åt Gasum.

Biogasbussdepå i Sarpsborg

Juni 2023
Vår toppmoderna kompressorstation levererar nu ren, fossilfri komprimerad biogas (CBG) till en flotta av cirka 40 biogasbussar via långsamfyllningsramper där bussarna tankas över natt.

Ny Biogas Tankstation Levererad till Lyse

April 2023
Vi på Processkontroll Green Technology är stolta över att ha levererat en ny CBG biogas tankstation till Norska Lyse i Stavanger regionen.