Biogasmack Gasum Tavastehus

Tillbaka

Uppstart av ny Gasum CBG station i Tavastehus

Februari 2022

Förra veckan kunde vi starta upp vår nya biogastankstation i Tavastehus åt Gasum i ett vackert vinterlandskap. Biogasmacken är en dotterstation som förses med biogas via två mobila gasflak och har två dispensrar. 

Då ett lokalt bussbolag kommer att använda stationen till ett tiotal biogasbussar kombinerar stationen en dispenser för vanlig gasbilstankning samt ett större munstycke för busstankning. 

Vi är stolta över att ha klarat av att leverera stationen i tid trots pandemi restriktioner. Detta möjliggörs till stor del av att vi prefabricerar gastankstationen i betonghus i vår fabrik i Stora Höga för att minimera arbetet på plats. Nyfiken på hur och varför vi lyfter 40 ton tunga betonghus? Se en film från ett lyft nyligen.  

 

Fordonsgastankstation Tavastehus

Aktuellt

Fler nyheter

Ny dekomprimeringsmodul till Biokraft Södertörn

November 2023
Processkontroll Green Technology har nyligen slutfört installationen och drifttagningen av en dekomprimeringsenhet för Biokraft, belägna i Södertörn.

Uppgradering av PLC-styrningen i Bussdepå

Oktober 2023
Vi är stolta över att den framgångsrika uppgraderingen av PLC-systemet och mjukvaran i Frihamnen Stockholm Bussdepå, en vital förnyelse som säkerställer toppmoderna lösningar för effektiv och pålitlig drift av en av Nordens största biogasbussdepåer.

Biogas – ett ljus i mörkret

Oktober 2023
Vi hjälpte Örebro kommun att piffa upp sin kryogena tank för flytande biogas med RGWB-belysning.

Stort uppgraderingsprojekt av mobila gasflak från annan tillverkare

September 2023
Nu har vi genomfört den första uppgraderingen inom ramen för ett långvarigt projekt på 120 mobila gasflak där vi genomför betydande uppgraderingar i samband med 10-årsrenoveringen åt Gasum.

Biogasbussdepå i Sarpsborg

Juni 2023
Vår toppmoderna kompressorstation levererar nu ren, fossilfri komprimerad biogas (CBG) till en flotta av cirka 40 biogasbussar via långsamfyllningsramper där bussarna tankas över natt.

Ny Biogas Tankstation Levererad till Lyse

April 2023
Vi på Processkontroll Green Technology är stolta över att ha levererat en ny CBG biogas tankstation till Norska Lyse i Stavanger regionen.