Biogasmack Gasum Tavastehus

Tillbaka

Uppstart av ny Gasum CBG station i Tavastehus

Februari 2022

Förra veckan kunde vi starta upp vår nya biogastankstation i Tavastehus åt Gasum i ett vackert vinterlandskap. Biogasmacken är en dotterstation som förses med biogas via två mobila gasflak och har två dispensrar. 

Då ett lokalt bussbolag kommer att använda stationen till ett tiotal biogasbussar kombinerar stationen en dispenser för vanlig gasbilstankning samt ett större munstycke för busstankning. 

Vi är stolta över att ha klarat av att leverera stationen i tid trots pandemi restriktioner. Detta möjliggörs till stor del av att vi prefabricerar gastankstationen i betonghus i vår fabrik i Stora Höga för att minimera arbetet på plats. Nyfiken på hur och varför vi lyfter 40 ton tunga betonghus? Se en film från ett lyft nyligen.  

 

Aktuellt

Fler nyheter

Ny Biogas Tankstation Levererad till Lyse

March 2023
Vi på Processkontroll Green Technology är stolta över att ha levererat en ny CBG biogas tankstation till Norska Lyse i Stavanger regionen.

Ny biogas dekomprimering steker köttbullar fossilfritt

March 2023
Våra mobila gasflak fylls med biogas och dekomprimeringsenheten sänker trycket för användning i olika applikationer. Vi har nyligen driftsatt en mindre dekomprimeringsenhet som kommer att användas för att steka köttbullar med fossilfri biogas!

Ny tankstation för flytande och komprimerad fordonsgas i Luleå

Mars 2023
Igår invigdes Gasums nya tankstation för flytande och komprimerad biogas i Luleå kommun. Vi är tacksamma för det upprepade förtroendet att även få leverera denna LBCG-station till Gasum efter syskonstationen i Ålesund tidigare i vintras.

Använd LBG boil-off istället för att kyla ner med LIN

Februari 2023
Använd LBG Boil-off istället för att kyla ner med LIN (flytande kväve). Vi installerade en vår egen utvecklade boil-off lösning på en befintlig LBG tankanläggning åt Air Liquide Skagerak i Gardermoen.

Ny LCBG-station i Ålesund Norge

Januari 2023
Vi är stolta över att ha levererat ännu en fordonsgastanksstation för flytande och komprimerad biogas till Gasum i Ålesund, Norge. Denna station kommer att bidra till fossilfria transporter med biogas som kan tankas både som flytande BioLNG och som komprimerad CBG.

Avklarad 5-års garantibesiktning bussdepot Fredriksdal

Januari 2023
Vi avslutar projekt med godkända garantibesiktningar hela tiden … men denna vill vi ändå nämna då bussdepån Fredriksdal i Hammarbysjöstad blev ett extra fantastisk projekt med extrema krav på snabbfylllnig av biogasbussar.