Biogasmack Gasum Tavastehus

Tillbaka

Uppstart av ny Gasum CBG station i Tavastehus

Februari 2022

Förra veckan kunde vi starta upp vår nya biogastankstation i Tavastehus åt Gasum i ett vackert vinterlandskap. Biogasmacken är en dotterstation som förses med biogas via två mobila gasflak och har två dispensrar. 

Då ett lokalt bussbolag kommer att använda stationen till ett tiotal biogasbussar kombinerar stationen en dispenser för vanlig gasbilstankning samt ett större munstycke för busstankning. 

Vi är stolta över att ha klarat av att leverera stationen i tid trots pandemi restriktioner. Detta möjliggörs till stor del av att vi prefabricerar gastankstationen i betonghus i vår fabrik i Stora Höga för att minimera arbetet på plats. Nyfiken på hur och varför vi lyfter 40 ton tunga betonghus? Se en film från ett lyft nyligen.  

 

Fordonsgastankstation Tavastehus

Aktuellt

Fler nyheter

Gasum LCBG-station för flytande och komprimerad biogas

https://www.youtube.com/watch?v=6h4WAa1baFI Januari 2024 Den senaste tiden har vi sett en betydande framsteg inom området för fossilfria tunga transporter, mycket tack vare att ledande aktörer som Scania och Volvo lanserat nya, starkare lastbilar som drivs med flytande biogas. Dessa fordon kan nu klara upp till 160 mil fulllastade – helt fossilfritt. Det är en utveckling som […]

Välkommen Bo Axelsson som ny VD

Januari 2024
Bo Axelsson tar över som VD för Processkontroll Green Technology för att ytterligare stärka vår position som Nordens ledande leverantör av tankstationer, infrastruktur och service för gröna energigaser.

Ett händelserikt 2023

December 2023
Processkontroll Green Technology avslutar ett framgångsrikt år präglat av utveckling och innovation. Trots utmaningar som avskaffad skattefrihet för biogas har vi levererat många biogasstationer och lanserat en ny kompressor, nått milstolpar med mobila biogasflak och stöttat industrin i övergången till fossilfria alternativ.

Tre nya biogastankstationer i Småland

December 2023
Vi är stolta över att presentera våra senaste projekt i samarbete med Småländska Bränslen. Genom etableringen av tre nya #CBG-stationer för komprimerad #biometan underlättar vi ytterligare för #fossilfria transporter i Småland.

Fossilfri cementproduktion hos Heidelberg Materials med biogas

November 2023
Under hösten har vi framgångsrikt installerat en skräddarsydd dekomprimeringsenhet för Heidelberg Materials i Oslo, vilket stöder deras strävan efter CO2-neutral cementproduktion genom användning av fossilfri biogas.

Ny dekomprimeringsmodul till Biokraft Södertörn

November 2023
Processkontroll Green Technology har nyligen slutfört installationen och drifttagningen av en dekomprimeringsenhet för Biokraft, belägna i Södertörn.