Tillbaka

Ett händelserikt 2023

Ett år fyllt av utveckling och framåtskridande lider mot sitt slut hos Processkontroll Green Technology. Vi vill börja med att ge ett varmt tack till Johan Wideman, som under fyra år som VD ledde oss genom pandemitider med stadig hand, fokuserade bolagets riktning och som nu lämnat oss för nya utmaningar. Vi är tacksamma för Johans dedikation och det arbete han utfört för att stärka vår position i branschen. Vi ser också fram emot en ny era under ledning av vår nye kapten, Bo Axelsson, som mönstrar på i januari. Med Bosse vid rodret är vi redo att navigera mot nya farvatten och fortsätta vår seglats mot en grönare framtid.

Trots utmaningen med borttagen skattefrihet för biogasen, har vi inte bara hållit kursen utan även nått nya höjder. Under året har vi stolt levererat ett betydande antal tankstationer för både flytande och komprimerad biogas. Vi har framgångsrikt lanserat vår egen kompressor för CBG-stationer och revolutionerat branschen med ett innovativt boil-off system. Denna teknologi minimerar behovet av nerkylning med flytande kväve och optimerar användningen av biogas vilket kommer väl till pass när våra svenska lastbilstillverkare nu lanserat ännu bättre LBG-lastbilar som fossilfritt och fullastade når upp till 180 mil.

Våra mobila biogasflak har nått en milstolpe med 300 levererade flak och vi erhöll vårt största enskilda uppdrag att renovera och uppgradera 120 gasflak från en annan tillverkare. Våra modulära dekomprimerings-anläggningar har underlättat för industrin att ställa om till fossilfria alternativ inom många olika branscher. Under året bidrog vi bland annat till att köttbullar steks och cement tillverkas med fossilfri biogas.

Vår serviceavdelning har oupphörligt stöttat våra kunder med allt från veckoronderingar till planerat underhåll och komplett renovering av högtryckskompressorer samt med snabb och effektiv trouble shooting.

Jultomten speglar våra kunders engagemang och vi blickar fram emot ett spännande 2024. Med fulla orderböcker och många nya spännande projekt, inklusive våra första vätgaskompressionsanläggningar, är vi redo att fortsätta vår resa mot en grönare framtid.

Tack till alla våra kunder, partners och medarbetare för ett fantastiskt år fyllt av hårt arbete och engagemang. Ert stöd är ovärderligt och tillsammans skapar vi en mer hållbar värld.

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på PKGT!

Aktuellt

Fler nyheter

Gasum LCBG-station för flytande och komprimerad biogas

https://www.youtube.com/watch?v=6h4WAa1baFI Januari 2024 Den senaste tiden har vi sett en betydande framsteg inom området för fossilfria tunga transporter, mycket tack vare att ledande aktörer som Scania och Volvo lanserat nya, starkare lastbilar som drivs med flytande biogas. Dessa fordon kan nu klara upp till 160 mil fulllastade – helt fossilfritt. Det är en utveckling som […]

Välkommen Bo Axelsson som ny VD

Januari 2024
Bo Axelsson tar över som VD för Processkontroll Green Technology för att ytterligare stärka vår position som Nordens ledande leverantör av tankstationer, infrastruktur och service för gröna energigaser.

Ett händelserikt 2023

December 2023
Processkontroll Green Technology avslutar ett framgångsrikt år präglat av utveckling och innovation. Trots utmaningar som avskaffad skattefrihet för biogas har vi levererat många biogasstationer och lanserat en ny kompressor, nått milstolpar med mobila biogasflak och stöttat industrin i övergången till fossilfria alternativ.

Tre nya biogastankstationer i Småland

December 2023
Vi är stolta över att presentera våra senaste projekt i samarbete med Småländska Bränslen. Genom etableringen av tre nya #CBG-stationer för komprimerad #biometan underlättar vi ytterligare för #fossilfria transporter i Småland.

Fossilfri cementproduktion hos Heidelberg Materials med biogas

November 2023
Under hösten har vi framgångsrikt installerat en skräddarsydd dekomprimeringsenhet för Heidelberg Materials i Oslo, vilket stöder deras strävan efter CO2-neutral cementproduktion genom användning av fossilfri biogas.

Ny dekomprimeringsmodul till Biokraft Södertörn

November 2023
Processkontroll Green Technology har nyligen slutfört installationen och drifttagningen av en dekomprimeringsenhet för Biokraft, belägna i Södertörn.