Tillbaka

Ny Biogasmack i Tranås till Småländska Bränslen

December 2021
Nyligen invigde vår kund Småländska Bränslen sin nya biogastankstation i Tranås.
”Vi är stolta och tacksamma för att återigen fått förtroendet att leverera även denna fordonsgastankstation till Stefan Hermansson och hans team och hjälpa dom att ytterligare stärka sitt nätverk av biogas tankstationer.” säger Processkontroll Green Technology’s projektledare Patrik Carlen och tillägger att han redan ser framemot nästa driftsättning i Ljungby efter nyår.

Grattis Tranås som nu kan tanka marknadens klimatsmartaste bränsle, helt tillverkat lokalt från avfall som gödsel, sorterat matavfall och avloppsslam.

Läs mer hos Småländska Bränslen

Aktuellt

Fler nyheter

Modernisering och utökning av tankningsplatser Sobacken

Mars 2022
Under förra veckan fick vi genomföra första etappen i Borås Energi & Miljö:s uppgradering av långsamtankningen med biogas av kommunens sopbilar.

Viktig satsning på biogasutvecklingen

Mars 2022
Regeringen har beslutat om en biogassatsning. Ökad produktion av biogas spelar en viktig roll för att påskynda energiomställningen, fasa ut fossila bränslen och minska behovet av import av fossila bränslen från Ryssland.

Uppstart av ny Gasum CBG station i Tavastehus

Februari 2022
Förra veckan startade vi upp vår nya CBG-station i Tavastehus åt Gasum. Anläggningen förses med biogas via mobila gasflak och kommer att betjäna både personbilar och ett bussbolag.

Invigning av vår nya biogastankstation i Flen

Januari 2022
Idag invigdes Flens första biogastankställe som vi levererade med en publik dispenser och två mobila gaslager, vilka förses med lokalproducerad biogas och möjliggör för kommunen att köpa in klimatvänliga biogasbilar.

Driftsättning av dekomprimerings-anläggning till Veas

Januari 2022
Förra veckan driftsatte vi en ny dekomprimeringsenhet åt Veas i norska Slemmestad som driver Norges största reningsverk.

ADAC utser gasbilen till vinnare i Ecotest 2021

Januari 2022
Tyska ADAC har testat 112 bilmodeller i sitt Ecotest 2021 och där två gasmodeller och en elbil hamnade på podiet. För oss som jobbar med gröna energigaser kommer det inte som en överraskning att biogasbilarna är minst lika klimatvänliga som elbilar.