Tillbaka

Ny CBG-tankstation i Verdal stärker infrastruktur för hållbar transport

Vi har nyligen driftsatt en ny CBG tankstation åt Gasnor AS i Verdal, Tröndelag. Denna station får sin biogas direkt från närliggande produktion, och våra mobila gasflak underlättar en pålitlig och effektiv transport av fordonsgasen till stationen.

För dig som följer våra inlägg här, är det ingen nyhet att vi för bygger många LCBG-stationer, som hanterar både flytande och komprimerad fordonsgas. Med denna renodlade CBG tankstation för komprimerad biogas, erbjuder vi transportörer samma klimatfördelar som med flytande biogas. Dessa stationer är särskilt värdefulla för biogaslastbilar som inte behöver den högre energidensiteten som flytande biogas erbjuder, eftersom de opererar på kortare sträckor.

Vårt projekt i Verdal är ett tydligt exempel på hur vi bidrar till en mer hållbar och miljövänlig transportsektor. Genom att erbjuda både CBG och LCBG-stationer, stärker vi infrastrukturen för grön energi och underlättar för våra kunder att göra klimatsmarta val.

Mobilt gasflak gaslager biogas vätgas mobile pipeline PKGT pkgt
CBG tankstation fordonsgastankstation biogas biomethane RNG filling station CBG filling station

Latest news

Fler nyheter

Omcertifiering enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015

Juni 2024
Vi är stolta över att kunna meddela att Processkontroll Green Technology återigen har blivit certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. Vårt ledningssystem omfattar utveckling, tillverkning, leverans och service av kompletta metangastankstationer och gastransportsystem.

Ny CBG-tankstation invigd i Smålandsstenar av Småländska Bränslen

Maj 2024
Vilken fantastisk vecka det har varit! Som ledande aktör i Norden på att bygga biogastankstationer har vi glädjen att delta vid många invigningar. I tisdags deltog vår VD Bo Axelsson vid invigningen av den nya CBG-tankstationen i Smålandsstenar, som vi har byggt åt vår kund Småländska Bränslen [….]

Ny Gasum LCBG-tankstation invigd i Södertälje intill Scania

Maj 2024
Vår senaste leverans av en LCBG tankstation för flytande och komprimerad biogas till Södertälje invigdes med pompa och ståt av Gasum och Scania som härmed får en ytterligare stärkning av tankinfrastrukturen för fossilfri fordonsgas.

Effektiv och fossilfri avisning av tåg: Innovativt projekt med Flogas och Train Alliance

April 2024
Genom vårt samarbete med Flogas Sverige AB har vi levererat en dekomprimeringsanläggning och ett mobilt biogasflak till Train Alliance, vilket möjliggör effektiv och fossilfri avisning av tåg i Hallsberg.

Ny CBG-tankstation i Verdal stärker infrastruktur för hållbar transport

Mars 2024
Vi har nyligen driftsatt en ny CBG tankstation åt Gasnor AS i Verdal, Tröndelag, vilket möjliggör effektiv transport av biogas direkt från närliggande produktion. Detta projekt är ett tydligt exempel på vårt bidrag till en mer hållbar och miljövänlig transportsektor.

Gasum LCBG-station för flytande och komprimerad biogas

Februari 2024
Fossilfria tunga transporter har gjort stora framsteg med Scanias och Volvos lastbilar som drivs med flytande biogas. Processkontroll Green Technology bidrar till utbyggnaden av tankinfrastrukturen i Norden. Nyligen invigde vi en LCBG-station i Kristiansand och slutför nu en i Vänersborg.

Välkommen till Processkontroll GT

0303-72 61 00
Adress
Vallenvägen 5
444 60 STORA HÖGA