decompression unit pressure reduction unit dekomprimering av biogas

Tillbaka

Ny dekomprimeringsmodul till Biokraft Södertörn

I Södertörn har Processkontroll Green Technology framgångsrikt genomfört installationen och igångsättningen av en toppmodern dekomprimeringsenhet för Biokraft.

Denna innovativa lösning, som är placerad i en 20-fots container, representerar en del av vårt sortiment av dekomprimeringsmoduler och ståtar med en kapacitet på hela 1000 Nm3/h. Genom att reglera komprimerad biogas från mobila gasflak spelar enheten en central roll i Biokrafts produktion – företaget tidigare känt som Scandinavian Biogas – av flytande biogas, LBG (Bio-LNG).

Processen bidrar till att komplettera gasflödet från Biokrafts rötningsanläggning till förvätskningsanläggningen, vilket underlättar en jämn och effektiv produktion av LBG.

Vi på Processkontroll Green Technology är stolta över att fortsätta leverera pålitliga och hållbara lösningar till Biokraft. Tillsammans arbetar vi mot en mer hållbar energiframtid och bidrar till omställningen till grön energi.

Ett stort tack riktas till Biokraft för deras förtroende och det fruktbara samarbetet!

Aktuellt

Fler nyheter

Ny dekomprimeringsmodul till Biokraft Södertörn

November 2023
Processkontroll Green Technology har nyligen slutfört installationen och drifttagningen av en dekomprimeringsenhet för Biokraft, belägna i Södertörn.

Uppgradering av PLC-styrningen i Bussdepå

Oktober 2023
Vi är stolta över att den framgångsrika uppgraderingen av PLC-systemet och mjukvaran i Frihamnen Stockholm Bussdepå, en vital förnyelse som säkerställer toppmoderna lösningar för effektiv och pålitlig drift av en av Nordens största biogasbussdepåer.

Biogas – ett ljus i mörkret

Oktober 2023
Vi hjälpte Örebro kommun att piffa upp sin kryogena tank för flytande biogas med RGWB-belysning.

Stort uppgraderingsprojekt av mobila gasflak från annan tillverkare

September 2023
Nu har vi genomfört den första uppgraderingen inom ramen för ett långvarigt projekt på 120 mobila gasflak där vi genomför betydande uppgraderingar i samband med 10-årsrenoveringen åt Gasum.

Biogasbussdepå i Sarpsborg

Juni 2023
Vår toppmoderna kompressorstation levererar nu ren, fossilfri komprimerad biogas (CBG) till en flotta av cirka 40 biogasbussar via långsamfyllningsramper där bussarna tankas över natt.

Ny Biogas Tankstation Levererad till Lyse

April 2023
Vi på Processkontroll Green Technology är stolta över att ha levererat en ny CBG biogas tankstation till Norska Lyse i Stavanger regionen.