decompression unit pressure reduction unit dekomprimering av biogas

Tillbaka

Ny dekomprimeringsmodul till Biokraft Södertörn

I Södertörn har Processkontroll Green Technology framgångsrikt genomfört installationen och igångsättningen av en toppmodern dekomprimeringsenhet för Biokraft.

Denna innovativa lösning, som är placerad i en 20-fots container, representerar en del av vårt sortiment av dekomprimeringsmoduler och ståtar med en kapacitet på hela 1000 Nm3/h. Genom att reglera komprimerad biogas från mobila gasflak spelar enheten en central roll i Biokrafts produktion – företaget tidigare känt som Scandinavian Biogas – av flytande biogas, LBG (Bio-LNG).

Processen bidrar till att komplettera gasflödet från Biokrafts rötningsanläggning till förvätskningsanläggningen, vilket underlättar en jämn och effektiv produktion av LBG.

Vi på Processkontroll Green Technology är stolta över att fortsätta leverera pålitliga och hållbara lösningar till Biokraft. Tillsammans arbetar vi mot en mer hållbar energiframtid och bidrar till omställningen till grön energi.

Ett stort tack riktas till Biokraft för deras förtroende och det fruktbara samarbetet!

Aktuellt

Fler nyheter

Gasum LCBG-station för flytande och komprimerad biogas

https://www.youtube.com/watch?v=6h4WAa1baFI Januari 2024 Den senaste tiden har vi sett en betydande framsteg inom området för fossilfria tunga transporter, mycket tack vare att ledande aktörer som Scania och Volvo lanserat nya, starkare lastbilar som drivs med flytande biogas. Dessa fordon kan nu klara upp till 160 mil fulllastade – helt fossilfritt. Det är en utveckling som […]

Välkommen Bo Axelsson som ny VD

Januari 2024
Bo Axelsson tar över som VD för Processkontroll Green Technology för att ytterligare stärka vår position som Nordens ledande leverantör av tankstationer, infrastruktur och service för gröna energigaser.

Ett händelserikt 2023

December 2023
Processkontroll Green Technology avslutar ett framgångsrikt år präglat av utveckling och innovation. Trots utmaningar som avskaffad skattefrihet för biogas har vi levererat många biogasstationer och lanserat en ny kompressor, nått milstolpar med mobila biogasflak och stöttat industrin i övergången till fossilfria alternativ.

Tre nya biogastankstationer i Småland

December 2023
Vi är stolta över att presentera våra senaste projekt i samarbete med Småländska Bränslen. Genom etableringen av tre nya #CBG-stationer för komprimerad #biometan underlättar vi ytterligare för #fossilfria transporter i Småland.

Fossilfri cementproduktion hos Heidelberg Materials med biogas

November 2023
Under hösten har vi framgångsrikt installerat en skräddarsydd dekomprimeringsenhet för Heidelberg Materials i Oslo, vilket stöder deras strävan efter CO2-neutral cementproduktion genom användning av fossilfri biogas.

Ny dekomprimeringsmodul till Biokraft Södertörn

November 2023
Processkontroll Green Technology har nyligen slutfört installationen och drifttagningen av en dekomprimeringsenhet för Biokraft, belägna i Södertörn.