LCBG tankstation Gasum Luleå

Tillbaka

Ny tankstation för flytande och komprimerad fordonsgas i Luleå

Vi är stolta över att ha bidragit till fossilfria transporter i Luleå. Vi är tacksamma för det upprepade förtroendet att även få leverera denna LCBG-station till Gasum efter syskonstationen i Ålesund tidigare i vintras. Igår invigdes Gasums nya tankstation för flytande och komprimerad biogas i Luleå kommun. 

Claes Nordmark, ordförande för Norrbottens Kommuner, säger: “I Bodens kommun har vi sedan flera år tillbaka en produktion av biogas. Vår stadsbussflotta och kommunens tjänstebilar går på biogas. Att en ny biogasstation nu står på plats i Luleå är väldigt bra, för det visar vilken styrka biogasen som fossilfritt drivmedel har och från Bodens sida applåderar vi alla satsningar på biogas i regionen.”

LCBG tankstation fordonsgas biogas biomethane Bio-LNG
Vackert ljus över vår nybyggda LCBG tankstation i Luleå.
Flytande biogas LBG och komprimerad biogas fordonsgas biomethan i Luleå Gasum
Ny Gasum tanksstation för flytande och komprimerad biogas i Luleå
LCBG tanksation elrummet
Ordning och reda i elrummet.
Gaslager LCBG station Luleå Gasum Bio-LNG LBG CBG fordonsgas
Mellanlagret för komprimerad biogas möjliggör att många fordon kan tanka fordonsgas efter varandra.

Latest news

Fler nyheter

Omcertifiering enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015

Juni 2024
Vi är stolta över att kunna meddela att Processkontroll Green Technology återigen har blivit certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. Vårt ledningssystem omfattar utveckling, tillverkning, leverans och service av kompletta metangastankstationer och gastransportsystem.

Ny CBG-tankstation invigd i Smålandsstenar av Småländska Bränslen

Maj 2024
Vilken fantastisk vecka det har varit! Som ledande aktör i Norden på att bygga biogastankstationer har vi glädjen att delta vid många invigningar. I tisdags deltog vår VD Bo Axelsson vid invigningen av den nya CBG-tankstationen i Smålandsstenar, som vi har byggt åt vår kund Småländska Bränslen [….]

Ny Gasum LCBG-tankstation invigd i Södertälje intill Scania

Maj 2024
Vår senaste leverans av en LCBG tankstation för flytande och komprimerad biogas till Södertälje invigdes med pompa och ståt av Gasum och Scania som härmed får en ytterligare stärkning av tankinfrastrukturen för fossilfri fordonsgas.

Effektiv och fossilfri avisning av tåg: Innovativt projekt med Flogas och Train Alliance

April 2024
Genom vårt samarbete med Flogas Sverige AB har vi levererat en dekomprimeringsanläggning och ett mobilt biogasflak till Train Alliance, vilket möjliggör effektiv och fossilfri avisning av tåg i Hallsberg.

Ny CBG-tankstation i Verdal stärker infrastruktur för hållbar transport

Mars 2024
Vi har nyligen driftsatt en ny CBG tankstation åt Gasnor AS i Verdal, Tröndelag, vilket möjliggör effektiv transport av biogas direkt från närliggande produktion. Detta projekt är ett tydligt exempel på vårt bidrag till en mer hållbar och miljövänlig transportsektor.

Gasum LCBG-station för flytande och komprimerad biogas

Februari 2024
Fossilfria tunga transporter har gjort stora framsteg med Scanias och Volvos lastbilar som drivs med flytande biogas. Processkontroll Green Technology bidrar till utbyggnaden av tankinfrastrukturen i Norden. Nyligen invigde vi en LCBG-station i Kristiansand och slutför nu en i Vänersborg.

Välkommen till Processkontroll GT

0303-72 61 00
Adress
Vallenvägen 5
444 60 STORA HÖGA