LCBG tankstation Gasum Luleå

Tillbaka

Ny tankstation för flytande och komprimerad fordonsgas i Luleå

Vi är stolta över att ha bidragit till fossilfria transporter i Luleå. Vi är tacksamma för det upprepade förtroendet att även få leverera denna LCBG-station till Gasum efter syskonstationen i Ålesund tidigare i vintras. Igår invigdes Gasums nya tankstation för flytande och komprimerad biogas i Luleå kommun. 

Claes Nordmark, ordförande för Norrbottens Kommuner, säger: ”I Bodens kommun har vi sedan flera år tillbaka en produktion av biogas. Vår stadsbussflotta och kommunens tjänstebilar går på biogas. Att en ny biogasstation nu står på plats i Luleå är väldigt bra, för det visar vilken styrka biogasen som fossilfritt drivmedel har och från Bodens sida applåderar vi alla satsningar på biogas i regionen.”

LCBG tankstation fordonsgas biogas biomethane Bio-LNG
Vackert ljus över vår nybyggda LCBG tankstation i Luleå.
Flytande biogas LBG och komprimerad biogas fordonsgas biomethan i Luleå Gasum
Ny Gasum tanksstation för flytande och komprimerad biogas i Luleå
LCBG tanksation elrummet
Ordning och reda i elrummet.
Gaslager LCBG station Luleå Gasum Bio-LNG LBG CBG fordonsgas
Mellanlagret för komprimerad biogas möjliggör att många fordon kan tanka fordonsgas efter varandra.

Aktuellt

Fler nyheter

Ny dekomprimeringsmodul till Biokraft Södertörn

November 2023
Processkontroll Green Technology har nyligen slutfört installationen och drifttagningen av en dekomprimeringsenhet för Biokraft, belägna i Södertörn.

Uppgradering av PLC-styrningen i Bussdepå

Oktober 2023
Vi är stolta över att den framgångsrika uppgraderingen av PLC-systemet och mjukvaran i Frihamnen Stockholm Bussdepå, en vital förnyelse som säkerställer toppmoderna lösningar för effektiv och pålitlig drift av en av Nordens största biogasbussdepåer.

Biogas – ett ljus i mörkret

Oktober 2023
Vi hjälpte Örebro kommun att piffa upp sin kryogena tank för flytande biogas med RGWB-belysning.

Stort uppgraderingsprojekt av mobila gasflak från annan tillverkare

September 2023
Nu har vi genomfört den första uppgraderingen inom ramen för ett långvarigt projekt på 120 mobila gasflak där vi genomför betydande uppgraderingar i samband med 10-årsrenoveringen åt Gasum.

Biogasbussdepå i Sarpsborg

Juni 2023
Vår toppmoderna kompressorstation levererar nu ren, fossilfri komprimerad biogas (CBG) till en flotta av cirka 40 biogasbussar via långsamfyllningsramper där bussarna tankas över natt.

Ny Biogas Tankstation Levererad till Lyse

April 2023
Vi på Processkontroll Green Technology är stolta över att ha levererat en ny CBG biogas tankstation till Norska Lyse i Stavanger regionen.