LCBG tankstation Gasum Luleå

Tillbaka

Ny tankstation för flytande och komprimerad fordonsgas i Luleå

Vi är stolta över att ha bidragit till fossilfria transporter i Luleå. Vi är tacksamma för det upprepade förtroendet att även få leverera denna LCBG-station till Gasum efter syskonstationen i Ålesund tidigare i vintras. Igår invigdes Gasums nya tankstation för flytande och komprimerad biogas i Luleå kommun. 

Claes Nordmark, ordförande för Norrbottens Kommuner, säger: ”I Bodens kommun har vi sedan flera år tillbaka en produktion av biogas. Vår stadsbussflotta och kommunens tjänstebilar går på biogas. Att en ny biogasstation nu står på plats i Luleå är väldigt bra, för det visar vilken styrka biogasen som fossilfritt drivmedel har och från Bodens sida applåderar vi alla satsningar på biogas i regionen.”

LCBG tankstation fordonsgas biogas biomethane Bio-LNG
Vackert ljus över vår nybyggda LCBG tankstation i Luleå.
Flytande biogas LBG och komprimerad biogas fordonsgas biomethan i Luleå Gasum
Ny Gasum tanksstation för flytande och komprimerad biogas i Luleå
LCBG tanksation elrummet
Ordning och reda i elrummet.
Gaslager LCBG station Luleå Gasum Bio-LNG LBG CBG fordonsgas
Mellanlagret för komprimerad biogas möjliggör att många fordon kan tanka fordonsgas efter varandra.

Aktuellt

Fler nyheter

Gasum LCBG-station för flytande och komprimerad biogas

https://www.youtube.com/watch?v=6h4WAa1baFI Januari 2024 Den senaste tiden har vi sett en betydande framsteg inom området för fossilfria tunga transporter, mycket tack vare att ledande aktörer som Scania och Volvo lanserat nya, starkare lastbilar som drivs med flytande biogas. Dessa fordon kan nu klara upp till 160 mil fulllastade – helt fossilfritt. Det är en utveckling som […]

Välkommen Bo Axelsson som ny VD

Januari 2024
Bo Axelsson tar över som VD för Processkontroll Green Technology för att ytterligare stärka vår position som Nordens ledande leverantör av tankstationer, infrastruktur och service för gröna energigaser.

Ett händelserikt 2023

December 2023
Processkontroll Green Technology avslutar ett framgångsrikt år präglat av utveckling och innovation. Trots utmaningar som avskaffad skattefrihet för biogas har vi levererat många biogasstationer och lanserat en ny kompressor, nått milstolpar med mobila biogasflak och stöttat industrin i övergången till fossilfria alternativ.

Tre nya biogastankstationer i Småland

December 2023
Vi är stolta över att presentera våra senaste projekt i samarbete med Småländska Bränslen. Genom etableringen av tre nya #CBG-stationer för komprimerad #biometan underlättar vi ytterligare för #fossilfria transporter i Småland.

Fossilfri cementproduktion hos Heidelberg Materials med biogas

November 2023
Under hösten har vi framgångsrikt installerat en skräddarsydd dekomprimeringsenhet för Heidelberg Materials i Oslo, vilket stöder deras strävan efter CO2-neutral cementproduktion genom användning av fossilfri biogas.

Ny dekomprimeringsmodul till Biokraft Södertörn

November 2023
Processkontroll Green Technology har nyligen slutfört installationen och drifttagningen av en dekomprimeringsenhet för Biokraft, belägna i Södertörn.