Tillbaka

Effektiv och fossilfri avisning av tåg: Innovativt projekt med Flogas och Train Alliance

När stora delar av Sverige oväntat sveptes in i vinterns grepp strax efter påsk, var det särskilt glädjande att se ett av våra senaste projekt väl på plats. Genom ett samarbete med Flogas Sverige AB har vi framgångsrikt levererat en dekomprimeringsanläggning och ett mobilt biogasflak till Train Alliance i Hallsberg.

Detta initiativ underlättar effektiv och helt fossilfri avisning av tåg inom deras anläggningar, vilket är ett tydligt tecken på vårt gemensamma engagemang för att integrera hållbara energilösningar inom hela mobilitetssektorn. Projektet bidrar därmed till förbättrad miljömässig och operativ effektivitet.

Flogas bidrar med den nödvändiga fossilfria biogasen, som levereras i vårt mobila gasflak utrustat med kompositflaskor. Våra mobila gasflak är speciellt framställda för att hantera upp till 4,5 ton biogas vid ett tryck på 250 bar. Denna kapacitet spelar en avgörande roll i att förse avisningsprocessen med den energi som behövs. Det höga trycket från flaskorna reduceras på ett kontrollerat sätt i vår dekomprimeringscontainer för att exakt matcha brännarnas behov, vilket säkerställer en både effektiv och säker avisningsprocess.

gg
IMG_7597_2

Latest news

Fler nyheter

Omcertifiering enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015

Juni 2024
Vi är stolta över att kunna meddela att Processkontroll Green Technology återigen har blivit certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. Vårt ledningssystem omfattar utveckling, tillverkning, leverans och service av kompletta metangastankstationer och gastransportsystem.

Ny CBG-tankstation invigd i Smålandsstenar av Småländska Bränslen

Maj 2024
Vilken fantastisk vecka det har varit! Som ledande aktör i Norden på att bygga biogastankstationer har vi glädjen att delta vid många invigningar. I tisdags deltog vår VD Bo Axelsson vid invigningen av den nya CBG-tankstationen i Smålandsstenar, som vi har byggt åt vår kund Småländska Bränslen [….]

Ny Gasum LCBG-tankstation invigd i Södertälje intill Scania

Maj 2024
Vår senaste leverans av en LCBG tankstation för flytande och komprimerad biogas till Södertälje invigdes med pompa och ståt av Gasum och Scania som härmed får en ytterligare stärkning av tankinfrastrukturen för fossilfri fordonsgas.

Effektiv och fossilfri avisning av tåg: Innovativt projekt med Flogas och Train Alliance

April 2024
Genom vårt samarbete med Flogas Sverige AB har vi levererat en dekomprimeringsanläggning och ett mobilt biogasflak till Train Alliance, vilket möjliggör effektiv och fossilfri avisning av tåg i Hallsberg.

Ny CBG-tankstation i Verdal stärker infrastruktur för hållbar transport

Mars 2024
Vi har nyligen driftsatt en ny CBG tankstation åt Gasnor AS i Verdal, Tröndelag, vilket möjliggör effektiv transport av biogas direkt från närliggande produktion. Detta projekt är ett tydligt exempel på vårt bidrag till en mer hållbar och miljövänlig transportsektor.

Gasum LCBG-station för flytande och komprimerad biogas

Februari 2024
Fossilfria tunga transporter har gjort stora framsteg med Scanias och Volvos lastbilar som drivs med flytande biogas. Processkontroll Green Technology bidrar till utbyggnaden av tankinfrastrukturen i Norden. Nyligen invigde vi en LCBG-station i Kristiansand och slutför nu en i Vänersborg.

Välkommen till Processkontroll GT

0303-72 61 00
Adress
Vallenvägen 5
444 60 STORA HÖGA