Tillbaka

Ny Gasum LCBG-tankstation invigd i Södertälje intill Scania

Stationen invigdes och bandet klipptes av (från vänster): Maja Lundbäck, politisk sakkunnig Klimat- och näringslivsdepartementet; Boel Godner, Kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Södertälje; Emma Wiesner, Ledamot av Europaparlamentet; Sharareh Edstrom Edström, Gasum; Christian Levin, Scania och Harmen Dekker, European Biogas Association.

Vår VD Bo Axelsson deltog förra veckan vid invigningen av Gasums nya LCBG-tankstation för flytande och komprimerad fordonsgas i Södertälje, en anläggning som vi har haft äran att bygga.

“Jag är stolt över att vi på Processkontroll Green Technology kan bidra med vår kompetens i partnerskap med Chart Industries, Inc. för att stötta Gasum på deras viktiga resa mot att möjliggöra fossilfria tunga transporter med biogas. Detta är redan den fjärde LCBG-tankstationen som vi har byggt åt Gasum i Sverige och Norge i år, och fler är under uppbyggnad på plats respektive i våra prefabrikationshallar i Stora Höga,” säger Bosse. Han tillägger att han särskilt ser fram emot tankstationen som kommer att byggas till vintern med en innovativ boil-off-kompressor, som presenterades på förra veckans Gasdagarna. Denna lösning kommer att effektivisera anläggningen genom att minska LIN-behovet samt snabba upp tankningen av CBG (komprimerad biogas).

Latest news

Fler nyheter

Omcertifiering enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015

Juni 2024
Vi är stolta över att kunna meddela att Processkontroll Green Technology återigen har blivit certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. Vårt ledningssystem omfattar utveckling, tillverkning, leverans och service av kompletta metangastankstationer och gastransportsystem.

Ny CBG-tankstation invigd i Smålandsstenar av Småländska Bränslen

Maj 2024
Vilken fantastisk vecka det har varit! Som ledande aktör i Norden på att bygga biogastankstationer har vi glädjen att delta vid många invigningar. I tisdags deltog vår VD Bo Axelsson vid invigningen av den nya CBG-tankstationen i Smålandsstenar, som vi har byggt åt vår kund Småländska Bränslen [….]

Ny Gasum LCBG-tankstation invigd i Södertälje intill Scania

Maj 2024
Vår senaste leverans av en LCBG tankstation för flytande och komprimerad biogas till Södertälje invigdes med pompa och ståt av Gasum och Scania som härmed får en ytterligare stärkning av tankinfrastrukturen för fossilfri fordonsgas.

Effektiv och fossilfri avisning av tåg: Innovativt projekt med Flogas och Train Alliance

April 2024
Genom vårt samarbete med Flogas Sverige AB har vi levererat en dekomprimeringsanläggning och ett mobilt biogasflak till Train Alliance, vilket möjliggör effektiv och fossilfri avisning av tåg i Hallsberg.

Ny CBG-tankstation i Verdal stärker infrastruktur för hållbar transport

Mars 2024
Vi har nyligen driftsatt en ny CBG tankstation åt Gasnor AS i Verdal, Tröndelag, vilket möjliggör effektiv transport av biogas direkt från närliggande produktion. Detta projekt är ett tydligt exempel på vårt bidrag till en mer hållbar och miljövänlig transportsektor.

Gasum LCBG-station för flytande och komprimerad biogas

Februari 2024
Fossilfria tunga transporter har gjort stora framsteg med Scanias och Volvos lastbilar som drivs med flytande biogas. Processkontroll Green Technology bidrar till utbyggnaden av tankinfrastrukturen i Norden. Nyligen invigde vi en LCBG-station i Kristiansand och slutför nu en i Vänersborg.

Välkommen till Processkontroll GT

0303-72 61 00
Adress
Vallenvägen 5
444 60 STORA HÖGA