Tillbaka

Uppgradering av PLC-styrningen i Bussdepå

År 2010 hade vi äran att bygga en av Nordens största biogasbussdepåer i Frihamnen, Stockholm för SL. Med hela fyra kompressorer, tankades hela den stora biogasbussflottan med både långsamtankning via ramp och snabbtankningsdispensrar.

Tiden går, tekniken utvecklas. Precis som vi inte förväntar oss att någon jobbar på en PC från 2010, insåg vi att styrsystemet från samma år var föråldrat. Begränsningarna i fjärrövervakningen via SCADA-server och larmhantering var tydliga.

Lösningen: Uppgradering från gamla Siemens Classic PLC till det moderna S7-1500-systemet. Tillsammans med Siemens Unified HMI, erbjuder det nu en intuitiv driftmiljö för operatörerna.

Utmaningen: Hur hanterar man en uppgradering med minimal driftstörning? Tack vare noggrann planering kunde vi stänga av på måndag morgon och ha depån i drift igen redan på onsdag. Under tiden tankade bussarna på andra depåer som Mårtensdal, Charlottendal eller Gubbängen, som vi också haft nöjet att bygga.

Vi bytte ut 5 stycken PLC-system, styrskåp, med tillhörande HMI. Mjukvaran har även uppgraderats till PKGT:s state-of-the-art standard, vilket inte bara möter, utan överträffar, alla önskemål ställda i projektet.

Stolt över att leda vägen i modern teknik och säkerställa att våra transportlösningar är så effektiva och tillförlitliga som möjligt!

Aktuellt

Fler nyheter

Ny dekomprimeringsmodul till Biokraft Södertörn

November 2023
Processkontroll Green Technology har nyligen slutfört installationen och drifttagningen av en dekomprimeringsenhet för Biokraft, belägna i Södertörn.

Uppgradering av PLC-styrningen i Bussdepå

Oktober 2023
Vi är stolta över att den framgångsrika uppgraderingen av PLC-systemet och mjukvaran i Frihamnen Stockholm Bussdepå, en vital förnyelse som säkerställer toppmoderna lösningar för effektiv och pålitlig drift av en av Nordens största biogasbussdepåer.

Biogas – ett ljus i mörkret

Oktober 2023
Vi hjälpte Örebro kommun att piffa upp sin kryogena tank för flytande biogas med RGWB-belysning.

Stort uppgraderingsprojekt av mobila gasflak från annan tillverkare

September 2023
Nu har vi genomfört den första uppgraderingen inom ramen för ett långvarigt projekt på 120 mobila gasflak där vi genomför betydande uppgraderingar i samband med 10-årsrenoveringen åt Gasum.

Biogasbussdepå i Sarpsborg

Juni 2023
Vår toppmoderna kompressorstation levererar nu ren, fossilfri komprimerad biogas (CBG) till en flotta av cirka 40 biogasbussar via långsamfyllningsramper där bussarna tankas över natt.

Ny Biogas Tankstation Levererad till Lyse

April 2023
Vi på Processkontroll Green Technology är stolta över att ha levererat en ny CBG biogas tankstation till Norska Lyse i Stavanger regionen.