Tillbaka

Uppgradering av PLC-styrningen i Bussdepå

År 2010 hade vi äran att bygga en av Nordens största biogasbussdepåer i Frihamnen, Stockholm för SL. Med hela fyra kompressorer, tankades hela den stora biogasbussflottan med både långsamtankning via ramp och snabbtankningsdispensrar.

Tiden går, tekniken utvecklas. Precis som vi inte förväntar oss att någon jobbar på en PC från 2010, insåg vi att styrsystemet från samma år var föråldrat. Begränsningarna i fjärrövervakningen via SCADA-server och larmhantering var tydliga.

Lösningen: Uppgradering från gamla Siemens Classic PLC till det moderna S7-1500-systemet. Tillsammans med Siemens Unified HMI, erbjuder det nu en intuitiv driftmiljö för operatörerna.

Utmaningen: Hur hanterar man en uppgradering med minimal driftstörning? Tack vare noggrann planering kunde vi stänga av på måndag morgon och ha depån i drift igen redan på onsdag. Under tiden tankade bussarna på andra depåer som Mårtensdal, Charlottendal eller Gubbängen, som vi också haft nöjet att bygga.

Vi bytte ut 5 stycken PLC-system, styrskåp, med tillhörande HMI. Mjukvaran har även uppgraderats till PKGT:s state-of-the-art standard, vilket inte bara möter, utan överträffar, alla önskemål ställda i projektet.

Stolt över att leda vägen i modern teknik och säkerställa att våra transportlösningar är så effektiva och tillförlitliga som möjligt!

Aktuellt

Fler nyheter

Gasum LCBG-station för flytande och komprimerad biogas

https://www.youtube.com/watch?v=6h4WAa1baFI Januari 2024 Den senaste tiden har vi sett en betydande framsteg inom området för fossilfria tunga transporter, mycket tack vare att ledande aktörer som Scania och Volvo lanserat nya, starkare lastbilar som drivs med flytande biogas. Dessa fordon kan nu klara upp till 160 mil fulllastade – helt fossilfritt. Det är en utveckling som […]

Välkommen Bo Axelsson som ny VD

Januari 2024
Bo Axelsson tar över som VD för Processkontroll Green Technology för att ytterligare stärka vår position som Nordens ledande leverantör av tankstationer, infrastruktur och service för gröna energigaser.

Ett händelserikt 2023

December 2023
Processkontroll Green Technology avslutar ett framgångsrikt år präglat av utveckling och innovation. Trots utmaningar som avskaffad skattefrihet för biogas har vi levererat många biogasstationer och lanserat en ny kompressor, nått milstolpar med mobila biogasflak och stöttat industrin i övergången till fossilfria alternativ.

Tre nya biogastankstationer i Småland

December 2023
Vi är stolta över att presentera våra senaste projekt i samarbete med Småländska Bränslen. Genom etableringen av tre nya #CBG-stationer för komprimerad #biometan underlättar vi ytterligare för #fossilfria transporter i Småland.

Fossilfri cementproduktion hos Heidelberg Materials med biogas

November 2023
Under hösten har vi framgångsrikt installerat en skräddarsydd dekomprimeringsenhet för Heidelberg Materials i Oslo, vilket stöder deras strävan efter CO2-neutral cementproduktion genom användning av fossilfri biogas.

Ny dekomprimeringsmodul till Biokraft Södertörn

November 2023
Processkontroll Green Technology har nyligen slutfört installationen och drifttagningen av en dekomprimeringsenhet för Biokraft, belägna i Södertörn.