Gardermoen LBG boil-ff avkok bio-LNG

Tillbaka

Använd LBG boil-off istället för att kyla ner med LIN

Vi har byggt många LBG-tankstationer från grunden, ofta i samarbete med Chart Industries, Inc., såsom de nyligen driftsatta Gasum LCBG-stationer (flytande biogas och komprimerad biogas) i Ålesund och Luleå.

Vi har dock också utvecklat vår egen avkokskompressorlösning för att minska LIN-kostnaderna för att kyla LBG-tankarna. Även om de kryogena vakuumtankarna är otroligt välbyggda termosar, kommer det alltid att finnas lite flytande biomethan som värms upp över kokpunkten på -160 grader Celsius och övergår till gasform, det så kallade avkoket.

Om man tillåter avkoket att förbli ohanterat, skulle trycket inuti den kryogena tanken förr eller senare öka och få säkerhetsventilerna att frigöra tryck. Även om säkerhetsventilerna är konstruerade för att göra exakt det och därmed garantera en säker hantering, vill vi undvika något metansläpp i atmosfären. Våra kunder väljer normalt att använda LIN (flytande kväve) vid -196 grader för att kyla biomethanet och på så sätt undvika avkok.

LIN-kylningen medför kostnader, och därför föredrar vi att istället utnyttja avkoket genom att komprimera den gasformiga biomethanen och skicka den till det interna CBG-lagret, från vilket biomethanen kan användas för att tanka fordon med komprimerad fordonsgas också kallad CBG eller RNG (Compressed BioGas repsektive Renewable CNG). Denna lösning kan eftermonteras på nästan alla LBG-tankstationer och är mest meningsfull när stationen redan har ett CBG-tanksystem. Detta var fallet på den nya Air Liquide Skagerak LCBG-stationen i Gardermoen, Norge, där vi levererade Boil-off kompressorsystemet och CBG-lagret som en tilläggsmodul till tankstationen under förra hösten.

I vår Boil-off lösning kan vi välja rätt kompressortyp och storlek baserat på uppskattad efterfrågan, och i Gardermoen-fallet valde vi att bygga den med en mindre kompressorblock från BAUER. Den verkliga magin ligger dock i automationsintelligensen som vår automationsteam tillhandahåller.

”Om LBG-tankstationen inte redan har en CBG-utmatningslösning på plats, kanske beslutet att uppgradera med vår avkokslösning inte är lika självklart”, säger Johan Wideman, VD på Processkontroll Green Technology. ”I det fallet hjälper vi gärna dig att beräkna vinsterna med att installera en komplett avkokslösning och vilket CBG-utmatningspaket som behövs.

 
 

Aktuellt

Fler nyheter

Ny Biogas Tankstation Levererad till Lyse

March 2023
Vi på Processkontroll Green Technology är stolta över att ha levererat en ny CBG biogas tankstation till Norska Lyse i Stavanger regionen.

Ny biogas dekomprimering steker köttbullar fossilfritt

March 2023
Våra mobila gasflak fylls med biogas och dekomprimeringsenheten sänker trycket för användning i olika applikationer. Vi har nyligen driftsatt en mindre dekomprimeringsenhet som kommer att användas för att steka köttbullar med fossilfri biogas!

Ny tankstation för flytande och komprimerad fordonsgas i Luleå

Mars 2023
Igår invigdes Gasums nya tankstation för flytande och komprimerad biogas i Luleå kommun. Vi är tacksamma för det upprepade förtroendet att även få leverera denna LBCG-station till Gasum efter syskonstationen i Ålesund tidigare i vintras.

Använd LBG boil-off istället för att kyla ner med LIN

Februari 2023
Använd LBG Boil-off istället för att kyla ner med LIN (flytande kväve). Vi installerade en vår egen utvecklade boil-off lösning på en befintlig LBG tankanläggning åt Air Liquide Skagerak i Gardermoen.

Ny LCBG-station i Ålesund Norge

Januari 2023
Vi är stolta över att ha levererat ännu en fordonsgastanksstation för flytande och komprimerad biogas till Gasum i Ålesund, Norge. Denna station kommer att bidra till fossilfria transporter med biogas som kan tankas både som flytande BioLNG och som komprimerad CBG.

Avklarad 5-års garantibesiktning bussdepot Fredriksdal

Januari 2023
Vi avslutar projekt med godkända garantibesiktningar hela tiden … men denna vill vi ändå nämna då bussdepån Fredriksdal i Hammarbysjöstad blev ett extra fantastisk projekt med extrema krav på snabbfylllnig av biogasbussar.