Två biogasbussar står vid snabbtankningen i Fredriksdals bussdepå för att tanka biogas.

Tillbaka

Avklarad 5-års garantibesiktning bussdepot Fredriksdal

Ett utav våra största projekt genom tiderna är biogas bussdepån Fredriksdal i Hammarby Sjöstad som invigdes 2017. Även om vi under åren byggd större fyllningsstationer för klimatvänliga biogasbussar, är denna station unik genom att 120 bussar snabbtankas med fordonsgas under kvällen.

Detta ställer extra stora krav på kompressor-kapacitet, gaslager och en inbyggd redundans för att garantera tillgängligheten och upprätthålla minimala tankningstider.
Vi är väldigt stolta att vi under hösten avslutade projektet med 5-års garantibesiktningen och att inte en enda busstur har störts av att en biogasbuss inte kunnat tanka på stationen.

Läs mer om projektet på Driftsättning av nya bussdepån Fredriksdal i Hammarby sjöstad – Processkontroll GT

Aktuellt

Fler nyheter

Ny dekomprimeringsmodul till Biokraft Södertörn

November 2023
Processkontroll Green Technology har nyligen slutfört installationen och drifttagningen av en dekomprimeringsenhet för Biokraft, belägna i Södertörn.

Uppgradering av PLC-styrningen i Bussdepå

Oktober 2023
Vi är stolta över att den framgångsrika uppgraderingen av PLC-systemet och mjukvaran i Frihamnen Stockholm Bussdepå, en vital förnyelse som säkerställer toppmoderna lösningar för effektiv och pålitlig drift av en av Nordens största biogasbussdepåer.

Biogas – ett ljus i mörkret

Oktober 2023
Vi hjälpte Örebro kommun att piffa upp sin kryogena tank för flytande biogas med RGWB-belysning.

Stort uppgraderingsprojekt av mobila gasflak från annan tillverkare

September 2023
Nu har vi genomfört den första uppgraderingen inom ramen för ett långvarigt projekt på 120 mobila gasflak där vi genomför betydande uppgraderingar i samband med 10-årsrenoveringen åt Gasum.

Biogasbussdepå i Sarpsborg

Juni 2023
Vår toppmoderna kompressorstation levererar nu ren, fossilfri komprimerad biogas (CBG) till en flotta av cirka 40 biogasbussar via långsamfyllningsramper där bussarna tankas över natt.

Ny Biogas Tankstation Levererad till Lyse

April 2023
Vi på Processkontroll Green Technology är stolta över att ha levererat en ny CBG biogas tankstation till Norska Lyse i Stavanger regionen.