Två biogasbussar står vid snabbtankningen i Fredriksdals bussdepå för att tanka biogas.

Tillbaka

Avklarad 5-års garantibesiktning bussdepot Fredriksdal

Ett utav våra största projekt genom tiderna är biogas bussdepån Fredriksdal i Hammarby Sjöstad som invigdes 2017. Även om vi under åren byggd större fyllningsstationer för klimatvänliga biogasbussar, är denna station unik genom att 120 bussar snabbtankas med fordonsgas under kvällen.

Detta ställer extra stora krav på kompressor-kapacitet, gaslager och en inbyggd redundans för att garantera tillgängligheten och upprätthålla minimala tankningstider.
Vi är väldigt stolta att vi under hösten avslutade projektet med 5-års garantibesiktningen och att inte en enda busstur har störts av att en biogasbuss inte kunnat tanka på stationen.

Läs mer om projektet på Driftsättning av nya bussdepån Fredriksdal i Hammarby sjöstad – Processkontroll GT

Aktuellt

Fler nyheter

Avklarad 5-års garantibesiktning bussdepot Fredriksdal

Januari 2023
Vi avslutar projekt med godkända garantibesiktningar hela tiden … men denna vill vi ändå nämna då bussdepån Fredriksdal i Hammarbysjöstad blev ett extra fantastisk projekt med extrema krav på snabbfylllnig av biogasbussar.

God Jul och Gott Nytt År från oss alla till Er Alla

December 2022 Tack alla kunder, partners, branschkollegor och medarbetare som varit med om att ta många steg mot en grönare framtid under året!God Jul och Gott Nytt År önskar vi Er alla med årets julgåva till Cancerfonden! https://youtu.be/ojKq2eECgOw

Ny LBG tankstation i Norrköping med klimatsmart lösning för avkoket

November 2022
Driftsättning utav en ny LBG tankstation i Norrköping åt Svensk Biogas. Stationen står hos Alfredsson Transport och har en klimatsmart lösning för avkoket.

LBG förångning som tryckreglering i Örebros gasnät

Oktober 2022
Vi har byggt upp en ny tryckregleringsanläggning åt Örebro kommun där flytande biogas kan förångas som back-up och distribueras via det lokala gasnätet.

Att leverera en ”Usain Bolt dekomprimeringsanläggning” som står i startblocket året runt

Juni 2022
Innan sommaren driftsatte vi en ny dekomprimeringsanläggning åt Gasum i Nynäshamn som back-up lösning som med någon sekunds varsel kan starta med ett flöde på 4000 kg/h .

Ny leverans av högtrycksanläggning

Maj 2022
Under maj kunde vi driftsätta en ny kompressorstation i södra Sverige. Denna station kommer att ha möjlighet att komprimera fordonsgas till ett tryck av 600 bar och kommer att användas för långtidstest inom motorutveckling.